Par nepieciešamību izveidot drošības spilvenu runāju, rakstu un stāstu jau gadiem. Tagad pienācis laiks, kad drošības spilvens var sākt pildīt savu funkciju. Ja drošības spilvens jau izveidots, ļoti labi! Ja šajā laikā izdosies to neizmantot, jo saglabājušies ienākumi vai izdevumi samazinājušies līdzvērtīgā apmērā ar ienākumu samazinājumu, ideāli! Savukārt, ja izdosies uzkrājumu apjomu šajā laikā pat pieaudzēt, tad grūtos laikus varēs pārvarēt gan ar mierīgu prātu, gan sirdi.

Ja drošības spilvena nav, visticamāk, šajā laikā par tāda izveidi ir grūti vai pat neiespējami domāt. Drošības spilvens īpaši svarīgs cilvēkiem, kuri neveic vai veic ļoti mazas sociālās iemaksas. Šādā gadījumā bezdarbnieku pabalstu piešķir tikai apmērā, par kādu maksātas valsts sociālas apdrošināšanas obligātās iemaksas. Arī sākotnējā valdības rīcība norādīja, ka atbalsts vairāk piemērojams tiem, kuri iepriekš maksājuši gan sociālās iemaksas, gan citus nodokļus.

Saprotu, ka šis raksts kaut kādā mērā ir bezjēdzīgs. Tie, kuriem jau ir drošības spilvens, var apmierināti sist sev pa plecu un krūtīm, savukārt tiem, kam drošības spilvena nav, šis raksts šobrīd nekādā veidā nepalīdz. Tomēr jāatceras, ka jebkura krīze agrāk vai vēlāk pāries. Kad tā būs beigusies, būs īstais brīdis mērķtiecīgi izveidot drošības spilvenu.