Šobrīd teju visās nozarēs aktuāls ir lielais jautājums: vai nākotnē roboti aizstās cilvēku darbu? Un ko šādā gadījumā darīs cilvēki? Skaidrs, ka personāla vadības jomā šobrīd notiek pārmaiņas, tāpēc noskaidrojam, kādas ir trīs aktuālākās tēmas, par ko šodien domā personāla vadītāji un kas būs aktuālas arī tuvākajā nākotnē.

Pirmā tendence – elastība

Tā ir tendence, no kuras šobrīd nevar izvairīties nevienā uzņēmumā. Mainās darba metodes, cilvēki vairāk ceļo un maina dzīvesvietas, tāpēc paši grib izvēlēties vietu un laiku, kad strādāt. Interesanti, ka Eiropā kopumā šī ir attīstības fāzē esoša tendence – saskaņā ar Eiropas Savienības statistikas pārvaldes "Eurostat" datiem no mājām strādā apmēram 5,5% cilvēku. Lielākā elastīga darba popularitāte ir Somijā un Nīderlandē, kur tā īpatsvars tuvojas 15%.

Elastība aktualizējusies arī saistībā ar koronavīrusa straujo izplatību. SIA "Tet" valdes locekle un Cilvēku un vides dienesta direktore Ingrīda Rone intervijā žurnālam "iTiesības" teikusi: "Ņemot vērā koronavīrusa straujo izplatīšanos, globālās kompānijas to uzsver kā vienu no būtiskajiem punktiem – ja pandēmija skartu Eiropu vai Ameriku, kā mēs strādātu? Organizācijām jābūt gatavām ekstrēmiem pavērsieniem, un viens no iespējamiem risinājumiem ir darbiniekiem strādāt no mājām."