Pēc vasaras vidū publicētā Latvijas Finanšu ministrijas paziņojuma, ka inflācija pietuvojusies 20% atzīmei, diemžēl tā nav kritusies un joprojām tikai pieaug. Straujš produktu, degvielas, gāzes un elektrības sadārdzinājums smagi ietekmē ne tikai Latvijas iedzīvotājus, bet arī uzņēmumus. Inflācijas dēļ lielākajai daļai uzņēmumu palielinās tēriņi un samazinās pieprasījums. Tomēr digitālās tehnoloģijas un to pareiza izmantošana palīdz samazināt kaitīgo inflācijas ietekmi.

Ekonomiskās krīzes laikā uzņēmumi cenšas samazināt tēriņus un paaugstināt pieprasījumu, lai saglabātu pozitīvu naudas plūsmu. Un digitālās tehnoloģijas šeit varētu spēlēt nozīmīgu lomu. Automatizējot vairākus biznesa procesus, ir iespējams samazināt darbinieku skaitu, paātrināt apkalpošanas laiku, atvieglot iepirkšanās procesu un pat izvairīties no telpu īres maksas, ja tirdzniecība tiek pārnesta tiešsaistē. Digitālā transformācija ļauj uzņēmumiem optimizēt savu darbību un arī tās izmaksas.

Taču tēriņu optimizēšana ir tikai viens no inflācijas ietekmes apkarošanas veidiem. Krietni būtiskāk ir saglabāt vai pat paaugstināt pieprasījumu un attiecīgi ienākumus, jo pat ar niecīgiem izdevumiem bez ienākošās naudas plūsmas uzņēmums nespēs izdzīvot.