Kā cīnīties ar savām vājajām pusēm? Protams, ideāli, ja var darīt tikai to, kas sanāk, bet bieži vien darba vidē jādara arī lietas, kas nav ērtas. Piemēram, vadītājam vai īpašniekam var nepatikt publiski runāt, bet uzņēmuma kopsapulcē viņš tāpat to dara. Kāds, iespējams, ir nepārliecināts par savām komunikācijas prasmēm, bet tik un tā zvana vai tiekas ar klientu vai sadarbības partneri. Kādas ir taktikas, lai saņemtos "izkāpt no komforta zonas" un šķietami neērtu uzdevumu īstenošana būtu vieglāka?

Pilnveidoties ir patīkami. Apkārt ir simtiem iespēju, kā uzlabot savas prasmes, zināšanas un domāšanas paradigmas. Tomēr, pirms "ķerties pie lietas", iespējams, vajag nedaudz piebremzēt un uzdot sev trīs jautājumus, kas atvieglos procesu.

  • Ko ietekmē manas "vājās puses"? Reizēm mēs fokusējamies uz lietām, kas patiesībā nav svarīgas, jeb "slīpējam" jau noslīpētu dimantu. Tā var sabojāt un izjaukt dabisko skaistumu un unikalitāti vai arī novērst nepilnības jomās, kuras patiesībā neietekmē sniegumu citu acīs.
  • Ko dos vājo pušu uzlabošana – kādēļ tas nepieciešams, ko dos, kādu ietekmi uzlabojumi radīs manā dzīvē vai sniegumā?
  • Kādas ir visas iespējas, kā ieviest šīs izmaiņas vai veikt uzlabojumus?

Turpinājumā aplūkosim katru jautājumu atsevišķi.