Līdz "BIZNESA LEPNUMS 2023" apbalvošanas ceremonijai vien nedaudz vairāk nekā nedēļa, tāpēc laiks sākt iepazīties ar pretendentiem!

SIA “Azeron” ir inovatīvu, ergonomisku videospēļu aksesuāru ražotājs Ventspilī.

SIA “Azeron” pirmssākumi meklējami jau 2012.gadā, kad uzņēmuma līdzdibinātājs un produkta idejas autors Imants Daigins spēlēja populāro datorspēli “Guild Wars 2”. Spēle ir ļoti specifiska, jo pieprasa spēju ātri kustēties fantastikas pasaules spēles laukumā, vienlaicīgi spiežot ļoti daudz dažādu taustiņu kombināciju, lai izvairītos no uguns, monstriem un pūķiem, kā arī cīnītos ar citiem spēlētājiem.

Ne visiem ir pa spēkam spēlēt ar “parasto” datora tastatūru, un Imants atzina to par kopumā neērtu veidu, kā izbaudīt spēli pilnībā, tāpēc sāka meklēt alternatīvu, kas varētu būt atbilstošāka.

Tā kā tirgū piemērotas alternatīvas nebija, Imants, kā jau praktiskais latvietis, mājās sāka darbu pie savas tastatūras versijas no koka, ar ideju par tās izveidi daloties dažādos datorspēlētāju forumos.

Ar laiku radās ideja, par tastatūras pārdošanu, jo Imants ticēja, ka nav vienīgais pasaulē, kurš varētu spēlēt videospēles ērtākā – sev pielāgotā, individuālā – veidā un manierē.

2015.gadā produkta dizains piedzīvoja lielākās izmaiņas – sākās darbs ar 3D modelēšanas programmām un 3D printeriem, kas vēl līdz šim kalpo par galveno SIA “Azeron” produkta ražošanas metodi, jo dod iespēju pielāgot jebkuru produkta plastmasas detaļu katram spēlētājam individuāli (krāsa, izmērs, pogu izvietojums), kas videospēļu pasaulē nav izplatīta prakse, jo parasti produkcija tiek ražota masveidā. Uzņēmums izvēlējās iet ceļu, kas daudziem šķistu traks un neiespējams, bet smags darbs un sirsnīga pieeja katram klientam individuāli ir devusi lielu uzticamību un atpazīstamību nozarē.

SIA “Azeron” produktu dizains ir mainīts vairākas reizes līdz tika atrasta visvieglāk pielāgojamā, komercializējamā versija – īpaši dizainētas, programmējamas pogas, ergonomisks dizains, kas perfekti pieguļ katra spēlētāja plaukstai. Uzņēmums izstrādā unikālus produktus gan labročiem, gan kreiļiem un arī spēlēšanai ar vienu roku, kas ir īpašs nozares produkts. Paralēli notiek unikālas programmatūras izveide, lai nodrošinātu produktu darbību atbilstoši specifikai. Daudzi spēlētāji labprāt dod padomus, kas varētu produktus uzlabot vēl vairāk, ticot, ka SIA “Azeron” ir būtiska daļa no plašās video spēļu industrijas.

Stāsts attīstās kopš uzņēmuma dibināšanas 2019.gadā un draudzīgā, individuālā pieeja katram klientam nav mainījusies arī pašlaik, kad pārdošanas apjomi turpina pieaugt. Šobrīd uzņēmumā strādā vairāk nekā 100 aktīvu ventspilnieku.

SIA “Azeron” piedāvā specifiskus, neordinārus produktus, kādus nepiedāvā neviens cits datorspēļu aksesuāru uzņēmums pasaulē. Vienkārši izsakoties, produktos apvienotas divas būtiskākās īpašības, ko novērtē ikviens videospēļu cienītājs – “parastā” datora klaviatūra un ergonomika, ko spēj nodrošināt ērts spēļu konsoles kontrolieris.

Katrs produkts ir izstrādāts ieguldot roku darbu, (kas nozarē nav populārākais veids kā ražot produktus), lai klients produktu varētu pielāgot savām vajadzībām, izvēloties krāsu kombināciju, izmēru, u.c. īpašības.

Vēl kāda patīkama produktu SIA “Azeron” ražoto produktu nianse – tos var viegli salabot paši klienti. Tādējādi uzņēmums vairāk domā par vides aizsardzību, būtiski samazinot atkritumu daudzumu, kas nepieciešams, lai tiktu saražotas specifiskas detaļas aksesuāru remontam. Tas viss pateicoties īpaši izvēlētām ražošanas metodēm un produkta īpašībām.

Uzņēmums strādā arī pie procesu optimizēšanas, piemēram, ieviešot efektīvākas ražošanas līnijas un digitalizējot visus uzņēmuma datus. SIA “Azeron” nākotnes plānos ietilpst pozīciju nostiprināšana ASV un Japānā, kas ir lielākie tirgi videospēļu nozarē.

Vairāk informācijas par uzņēmumu atradīsiet šeit: AZERON