Skolēnu mācību uzņēmumu Latvijā netrūkst, bet jaunieši no mācību uzņēmuma “Fortfull Group” ir īpaši. Viņi izveidojuši palīgu cilvēkiem ar redzes problēmām un atmiņas traucējumiem – rokaspulksteni.

Jaunieši ir spēks un nākotne! Varam būt droši, ka nākotne ir labās rokās, jo mums ir tādi jaunieši kā Edgars Kuļiņičs, kurš kopā ar domubiedriem izveidojis skolēnu mācību uzņēmumu "Fortfull Group". Uzņēmums ar panākumiem startējis dažādos konkursos un turpina augt.

Par uzņēmuma sākotnējo ieceri stāsta E. Kuļiņičs: "Ideja par produktu – pulksteni – radās 2022.gada nogalē. Nācās rakstīt dažādus projektus, piemēram, iespiedshēmas (PCB) plašu shēmu izstrādes veicināšanai un papildu zināšanu ieguvei, kā arī sadarbības partneru meklēšanai ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Protams, vajadzēja radīt arī pulksteņa dizainu. Sākotnēji tas nebija paredzēts esošajai mērķauditorijai (cilvēkiem ar redzes vai atmiņas traucējumiem, senioriem), tas bija paredzēts kā dizaina priekšmets – līdzīgi kā lielākā daļa mūsdienu rokaspulksteņu."

Viņš arī uzsver, ka vēlas dot pievienoto vērtību tam, ko rada. "Pasaulē ir aptuveni 2 mljrd. cilvēku ar redzes traucējumiem un ap 100 milj. cilvēku ar atmiņas traucējumiem. Tā ir aptuveni viena trešdaļa no pasaules iedzīvotājiem, kas varētu nopirkt šādu pulksteni, jo viņiem tas palīdzētu atvieglot ikdienas dzīvi. Iespējams, lielākajai daļai no viņiem šāds pulkstenis nebūtu vajadzīgs, ja tas būtu kā dizaina priekšmets," stāsta skolēnu mācību uzņēmuma vadītājs un galvenais inženieris.

Viņš arī norāda, ka: "pirms uzņēmuma uzsākšanas neviens nekad nevar zināt, kur tas nonāks, vai piedāvātais produkts interesēs cilvēkus. Tāpēc noteikti nevajag baidīties darīt, meklēt iespējas, jo bez darba nebūs rezultāta, bez rezultāta nebūs sasniegumu, bez sasniegumiem nebūs enerģijas turpmākajiem darbiem". 

Tāpēc E. Kuļiņičs iesaka nepadoties un būt drosmīgiem, darīt to, kas aizrauj!

Aicinām izlasīt visu mācību uzņēmuma "Fortfull Group" stāstu!