Lai apturētu Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju naudas nonākšanu agresora militārajā budžetā, fonds “Uzņēmēji mieram” uzsāk parakstu vākšanas kampaņu “Pārtrauksim maksāt Krievijas militārajā budžetā!”, aicinot ikvienu uzņēmēju un aktīvu pilsoni paust atbalstu un parakstīties par iniciatīvu portālā Manabalss.lv.

Iniciatīvas mērķis ir panākt izmaiņas likumdošanā, lai visiem maksājumiem uz “melnā saraksta” jeb sankcijām pakļautajām jurisdikcijām, ieskaitot Krieviju, tiktu piemērots 90% ieturējuma nodoklis. Tāpat iniciatīva ietver arī priekšlikumus aizliegt pilnvarot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekus vienpersoniski nepiemērot ieturējuma nodokli Krievijas uzņēmumiem, kā arī VID katru mēnesi publiskot summas, par kurām nav piemērots ieturējuma nodoklis Krievijas uzņēmumiem.

Fonds “Uzņēmēji mieram” uzskata, ka uzņēmējiem ir tiesības izvēlēties partnerus, kuru biznesa ētika neiekļauj bērnu un civiliedzīvotāju izvarošanu, spīdzināšanu, nogalināšanu vai tirdzniecību, tāpēc fonda pārstāvji aicina Ekonomikas ministriju publiskot sarakstu ar uzņēmējiem, kuri turpina veidot biznesu ar Krieviju. Tāpat arī iniciatīvas autoru ieskatā Latvijas uzņēmumiem jābūt pienākumam pārbaudīt maksājumu saņēmēju patiesā labuma guvējus, lai nepieļautu saņemto līdzekļu nonākšanu Krievijas budžetā.