Šī gada 20.jūnijā Spīķeru koncertzālē notiks žurnāla “iBizness” organizētais forums “Mazā uzņēmuma lielie izaicinājumi”, kas veltīts Latvijas mazajiem uzņēmumiem. Foruma noslēgumā tiks pasniegta mazo uzņēmumu gada balva “Biznesa lepnums 2023”.

Forumā pārrunāsim jautājumus, ar kuriem savā darba ikdienā saskaras mazie uzņēmumi. Ar pieredzi dalīsies Latvijas Biznesa savienības valdes priekšsēdētājs Eduards Filipovs prezentācijā “Mazā biznesa lielās uzvaras”. Savukārt SIA "ZAB Sorainen" partneris, korporatīvo un uzņēmumu apvienošanas un iegādes prakses grupas līdzvadītājs Nauris Grigals padomus sniegs likumu piemērošanas jautājumos prezentācijā “Mazais uzņēmums un likums – vienkārši par sarežģīto”. Bet Ieva Zvejsalniece, SIA "Intellectual Agency" izpilddirektore, Latvijas un Eiropas Savienības patentpilnvarniece preču zīmju jomā, dalīsies, kā izveidot veiksmīgu zīmolu.

Foruma otrajā daļā vārds tiks dots balvas “Biznesa lepnums 2023” nominantiem. Ar savu veiksmes stāstu kategorijā “Mikrouzņēmums” dalīsies SIA “Ārītes” no Jēkabpils novada un SIA “DE Sign” no Smiltenes novada. Kategorijā “Pirmais miljons” ar pieredzi dalīsies I.Tiesneses individuālais uzņēmums no Jelgavas novada un SIA “Aizputes betons”, kas pārstāv Dienvidkurzemes novadu. Savukārt kategorijā “Mazais uzņēmums” uz balvu pretendē un ar saviem pieredzes stāstiem dalīsies trīs uzņēmumi – Zemgales tehnoloģiskais centrs (Jelgava), SIA “IDT Media” (Rīga) un SIA “Azeron” (Ventspils).

Pasākumu vadīs Oskars Priede, bet patīkamu gaisotni pasākuma laikā radīs jaunā, talantīgā čella māksliniece Erna Daugaviete.

Pasākuma noslēgumā notiks svinīgā apbalvošanas ceremonija. Uzvarētāji katrā kategorijā saņems galveno balvu – mākslinieka Oskara Mikāna izstrādāto “Veiksmes atslēgu”, "iBizness" dāvanu karti 500 eiro apmērā publicitātes pasākumu īstenošanai un titulu “Biznesa lepnums 2023”. Tāpat tiks apbalvoti uzņēmumi vairākās nominācijās, kā arī tiks pasniegta “Lursoft” speciālbalva. 

Atgādinām, ka gada balvai “Biznesa lepnums 2023” varēja pretendēt uzņēmums, kas lepojas ar saviem panākumiem, vēlas, lai par to uzzina citi, un atbilst šādiem kritērijiem:

  • 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums nepārsniedz 10 milj. eiro;
  • 2022.gadā uzņēmums ir strādājis ar peļņu;
  • uzņēmums veiksmīgi turpina strādāt arī 2023. gadā;
  • pēdējos divus gadus (2022./2021. un 2021./2020.) uzņēmums ir uzrādījis apgrozījuma pieaugumu;
  • uzņēmumam nav nodokļu parādu.

Izvirzīt uzņēmumu gada balvai “Biznesa lepnums 2023” bija iespēja no 2023.gada 24.aprīlim līdz 31.maijam gan pašiem uzņēmējiem, gan to sadarbības partneriem.

Lai noteiktu, kuri uzņēmumi šogad saņems "Biznesa lepnuma" titulu, visus saņemtos pieteikumus izvērtēja žūrija – SIA "Lursoft", Latvijas Biznesa savienības, AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” un komunikāciju aģentūras "A.W. Olsen & Partners” pārstāvji. 

Uzņēmumi tika vērtēti trīs kategorijās:

  • mikrouzņēmums (apgrozījums 2022.gadā nepārsniedz 100 000 eiro);
  • pirmais miljons (apgrozījums 2022.gadā nepārsniedz 1 000 000 eiro);
  • mazais uzņēmums (apgrozījums 2022.gadā nepārsniedz 10 000 000 eiro).

Ar visiem “Biznesa lepnums 2023” pretendentu pieredzes stāstiem aicinām iepazīties rubrikā Biznesa lepnums.

Vairāk informācijas un pieteikšanās forumam – apbalvošanas ceremonijai: Biznesa lepnums 2023.