2024.gada februārī reģistrēti 873 jauni uzņēmumi, liecina Lursoft apkopotie dati. Tas ir par 127 uzņēmumiem vairāk nekā 2024.gada janvārī un par 40 vairāk nekā pērnā gada februārī.

Visi trīs lielākie uzņēmumi februārī ir ar vietējo pamatkapitālu un reģistrēti Rīgā. Starp februārī reģistrētajiem uzņēmumiem vienīgais, kura pamatkapitāls pārsniedz 1 milj. eiro, ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) “Senču iela 2”, ko dibinājis SIA “LASI”, kurā 96,47% kapitāldaļu pieder Jānim Graudiņam. Viņš arī iecelts par jaunreģistrētā SIA “Senču iela 2” vienīgo valdes amatpersonu. Uzņēmuma apmaksāto pamatkapitālu veido 1,39 milj. eiro.

Otrs lielākais uzņēmums februārī bijis SIA “Duck Slokas” ar 554 tūkst. eiro pamatkapitālu. Uzņēmumu reģistrējis Irinai Patrašanu pastarpināti piederošais SIA “S51”. Savukārt trešais lielākais apmaksātais pamatkapitāls februārī bijis vēl vienam Rīgas uzņēmumam – SIA “Namīpašums 2024”. Uzņēmuma vienīgā dalībniece un reizē arī valdes amatpersona ir Jeļena Kičikova.

Rīgā aizvadītajā mēnesī reģistrēti 378 jauni uzņēmumi, liecina Lursoft pētījuma dati, savukārt otrs liekākais jauno uzņēmumu skaits februārī bijis Ogres novadā. Lursoft dati rāda, ka šīs pašvaldības teritorijā pagājušajā mēnesī reģistrēti 30 jauni uzņēmumi. Tie pārsvarā bijuši ar vietējo kapitālu. Izņēmums bijis vien SIA “Cleanflame”, kuru dibinājis Norvēģijas valstspiederīgais. No visiem februārī reģistrētajiem uzņēmumiem ārvalstu kapitāls ir 101 jeb nedaudz vairāk nekā 11% no visiem jaunreģistrētajiem uzņēmumiem. Visbiežāk jaunreģistrēto uzņēmumu kapitāldaļu turētāju vidū februārī atrodamas personas no Ukrainas (24 personas).