Pērn un šogad darba sarunas gan klātienē, gan tiešsaistē caurstrāvoja "lielā atkāpšanās" un "klusā aiziešana", bet ko nesīs 2023.gads? Pasaulē vadošā attālinātas darbinieku nolīgšanas platforma "Deel" ir apkopojusi dažas aktuālas tēmas, kuras jau drīz varētu parādīties "Slack" sarakstēs vai virtuālajās kafijas pauzēs jebkurā atpūtas vidē, kuru šobrīd izmanto jūsu komanda.

"Deel" pārstāvji atgādina, ka darba process ir dzīvs organisms, kas mainās līdz ar dažādiem notikumiem un globālajiem izaicinājumiem. Lielisks piemērs tam ir attālinātais darbs, kas ienāca mūsu dzīvēs līdz ar Covid-19 pandēmiju un izrādījās jaunām iespējām bagāts – tas nesis daudz ieguvumu gan darba devējiem, kuri var nolīgt talantus jebkur pasaulē, gan darbiniekiem, kam nav radikāli jāmaina dzīves apstākļi, lai strādātu savu sapņu darbu. Attālinātais darbs turpina ienest būtiskas korekcijas daudzu uzņēmumu ikdienā, mainot darbinieku paradumus un attiecības, ko darba devēji veido ar saviem padotajiem. Paredzams, ka 2023.gads nebūs izņēmums: iespējams, piedzīvosim vērtīgas atklāsmes un uzzināsim arī jaunus terminus.

Procesi, kas ienāk darba vidē

Pārnodarbinātība

Attālinātie darbinieki strādā ekosistēmā, kuras pamats ir elastīgs darba laiks un digitāli rīki. Tas ļauj komandām darboties vienoti pat atšķirīgās laika joslās, bet katram indivīdam – strādāt vairākos darbos vienlaikus. "Vairāk darba, lielāks atalgojums," tā varētu skanēt 2023.gada attālinātā darba devīze.