2024.gada pirmais mēnesis kriptovalūtu nozarē bija nemierīgs. Kopējā cenas dinamika gan bija pozitīva, un lielākās kriptovalūtas uzrādīja cenu pieaugumu. Ilgi gaidīto Bitcoin ETF nonākšana Amerikas Savienoto Valstu (ASV) biržās sākotnēji veicināja kriptovalūtu cenas izaugsmi, tomēr pēc tam cena atkal strauji samazinājās. Realizējās viens no pamata scenārijiem – “pērc baumas, pārdod ziņas”, norāda “Binance” pārstāve Latvijā un Igaunijā Polina Brotjē.

Bitcoin gadu sāka pie 38 536 eiro cenu atzīmes un janvāra beigās sasniedza 39 391 eiro, uzrādot pieaugumu par 2,22%. Mēneša augstākais cenas līmenis (44 270 eiro) tika sasniegts pēc ziņām par Bitcoin ETF apstiprināšanu 10.janvārī. Pēc tam sekoja divu nedēļu lejupslīde, kas savu zemāko punktu sasniedza pie 35 693 eiro. To sasniedzot, Bitcoin cena atguvās un mēnesi kopumā noslēdza ar kāpumu.

Ethereum cenas amplitūda janvārī bija no 2069 eiro 1.janvārī līdz 2117 eiro mēneša noslēgumā. Ethereum sekoja Bitcoin piemēram un augstāko cenas līmeni janvārī sasniedza gandrīz uzreiz pēc ETF ziņām. Pēc tam sekoja Ethereum cenas samazinājums, lai gan nedaudz lēnākā tempā nekā Bitcoin. Arī Ethereum cena mēnesi noslēdz ar pieaugumu par 2,23%.