Šogad palielināt savu komandu ar jauniem darbiniekiem ieplānojuši 34% darba devēju, kas ir par 8% mazāk nekā pagājušā gada laikā, secināts interneta personāla atlases uzņēmuma sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) “Alma Career Latvia”(iepriekš SIA “CV-Online Latvia”) veiktajā darba devēju aptaujā.

Pēc darba devēju aptaujas rezultātiem šogad katrs ceturtais jeb 25% darba devēju izmaiņas darbinieku skaitā nav plānojuši, līdz ar to šie rādītāji saglabājas pagājušā gada līmenī. Tikpat jeb 25% darba devēju plāno, ka šajā gadā nāksies gan pieņemt, gan atlaist kādu darbinieku, savukārt 6% paredzējuši darbinieku skaita samazinājumu, bet 10% darba devēju šī gada janvārī vēl nebija pieņēmuši lēmumu.

Lielākais pieprasījums pēc darbiniekiem sagaidāms tādās nozarēs kā tirdzniecība, apstrādes rūpniecība, informācijas un komunikācijas pakalpojumi, būvniecība un valsts pārvalde. Vairāk kā trešdaļa no uzņēmumiem, kuri plāno jaunu darbinieku pieņemšanu, norādīja, ka meklēs no 1 līdz 5 jauniem darbiniekiem šī gada laikā.

Saistībā ar izmaiņām atalgojumā jāsecina, ka šajā gadā vairāk nekā puse darba devēju ieplānojuši atalgojuma pieaugumu, pagājušajā gadā atalgojumu palielināja nedaudz vairāk darba devēju. Pieaugums galvenokārt skars pamatalgu, ko norādīja 68%, bet 8% plāno palielināt atalgojuma mainīgo daļu, turklāt 22% iecerējuši palielināt gan pamatalgu, gan tās mainīgo. Gandrīz trešdaļa uzņēmumu plāno palielināt atalgojumu 5-6% apmērā, savukārt ceturtā daļa – 7-8% apmērā.