Ilgmūžība paredz, ka vidēji cilvēka darba mūžs būs 60 gadi, tāpēc jāsāk domāt, kā organizācijas var veicināt to, lai darba dzīve ir cienījama un veselīga, gan arī pašiem cilvēkiem jāplāno, kā strādāšanu sadalīt, lai pietiktu spēks un prieks darboties ilgu laika posmu. Kā mainīsies darba tirgus ilgmūžības apstākļos?

Atsevišķās nozarēs cilvēki sāk baidīties no novecošanas jau 40 gadu vecumā, jo joprojām pastāv stereotips, ka ap šo vecumu darbinieks kļūst mazāk efektīvs, vairs nav spējīgs tik kvalitatīvi uzņemt informāciju vai iemācīties jaunas darba metodes un tehnoloģijas. Cilvēki šķietami vairs nav ieinteresēti ieguldīties savā darbā tādā apmērā, kā tas bijis jaunākā vecumā, jo paralēli norisinās aktīva privātā dzīve.

Šis uzskats pastāv ne vien organizācijas vai kolēģu, bet bieži vien arī pašu darbinieku, kam šis vecums pienācis, domās, tāpēc ir ļoti svarīgi gan pašam sevī meklēt to, kas tomēr padara konkurējošu darba tirgū un uzlabo pašapziņu, gan saprast, kāds darbošanās veids atbilst konkrētajam laika posmam cilvēka dzīvē – vai tas, piemēram, būtu darbs no mājām vai strādāšana uz pusslodzi.

Vislielāko artavu dod organizācijas, veicinot jebkuram vecumam labvēlīgu kultūru, piemēram, palīdzot cilvēkiem iemācīties vairāk koncentrēties uz individuālajām īpašībām – attieksmi, motivāciju, spējām un sniegumu –, bet mazāk uz hronoloģisko vecumu.

Ilgmūžība nekur nepazudīs – šobrīd jau visus sasniegusi ziņa, ka pasaulē vidējais cilvēka mūža ilgums pieaug, tāpēc arī darba tirgū uzturēsies vecāki cilvēki, nekā tas līdz šim ierasts.

Ilgmūžības izaicinājumi darba kontekstā

Viens no ilgdzīvošanas klupšanas akmeņiem ir cilvēku uzskati par vecumu. Šobrīd pasaulē, tostarp Latvijā, darbiniekiem, kuri dažādu iemeslu dēļ palikuši bez darba ap 50 gadu vecumu, atrast jaunu darbu tajā pašā nozarē ir ļoti liels izaicinājums pat tad, ja cilvēkam ir ievērojama iepriekšējā darba pieredze. Lai gan lēš, ka cilvēki tagad būs spējīgi nostrādāt 60 darba gadus, tas ir, līdz aptuveni 80 gadu vecumam, realitātē jau pēc 30 nostrādātiem darba gadiem bieži vien nav iespējas turpināt darbu savā profesijā. Ko tad darīt atlikušos 30 darba gadus?