Apstiprināta kārtība, kādā valsts naftas drošības rezerves tiek pārdotas enerģētiskās krīzes laikā. Lai novērstu līdz šim pastāvošā regulējuma nepilnības, apstiprinātie Ministru kabineta noteikumi “Kārtība, kādā naftas produktu drošības rezerves un naftas produkti, kas pieder komersantiem, izsludinātas enerģētiskās krīzes laikā tiek pārdoti” nosaka aktuālo kārtību, kādā valsts naftas drošības rezerves tiek pārdotas valstī izsludinātas enerģētiskās krīzes laikā, informē Ekonomikas ministrija.

Ar mērķi nodrošināt savstarpēji līdzsvarotu drošības rezervju pieejamību visiem tirgus dalībniekiem un lietotājiem visā Latvijas teritorijā krīzes situācijā, noteikts, ka drošības rezerves tiks proporcionāli sadalītas starp komersantiem, ņemot vērā katra komersanta tirgus daļu atbilstoši katra naftas produkta veidam (piemēram, dīzeļdegviela, benzīns un aviācijas degviela).

Vienlaikus, pamatojoties uz Starptautiskās Enerģētikas aģentūras rekomendācijām, paredzēts, ka degvielas komersanti katru nedēļu Energoresursu informācijas sistēmā sniegs informāciju par to rīcībā esošās dīzeļdegvielas, benzīna un aviācijas degvielas kopējo apjomu. Informācijas sniegšanas modelis ir izstrādāts sadarbībā ar Latvijas Degvielas tirgotāju asociāciju un lielākajiem degvielas komersantiem.