Lai pilnveidotu un vienkāršotu digitālā tahogrāfa karšu pakalpojuma sniegšanu, pieņemti grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 836 “Noteikumi par transportlīdzekļa vadītāja darba un atpūtas laika uzskaites digitālās kontrolierīces (tahogrāfa) karšu izsniegšanu, anulēšanu un apturēšanu uz laiku”.

Šobrīd vadītāja karti izsniedz tikai tām personām, kurām ir derīga vadītāja apliecība, izņemot vadītāja apliecību, ar kuru atļauts vadīt tikai A, A1, B1, tramvaju, trolejbusu, traktoru, mopēdu un velosipēdu kategorijas transportlīdzekļus. MK noteikumi tiek papildināti ar izvērstu transportlīdzekļa vadīšanas tiesību kategoriju uzskaitījumu atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Saskaņā ar grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas stājas spēkā 2024.gada 1.jūlijā,  Autotransporta direkcija vadītāja apliecības īpašnieka digitālo fotogrāfiju un paraksta atveidojumu digitālā tahogrāfa karšu izgatavošanai iegūst no transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra. Līdz ar to MK noteikumos paredzēts, ka, lai saņemtu, atjaunotu vai nomainītu vadītāja karti, transportlīdzekļa vadītājs iesniedz vienīgi iesniegumu, bez personu apliecinoša dokumenta un vadītāja apliecības kopijas, uzrādot oriģinālus.