Lai aktualizētu tetovēšanas pakalpojumu higiēnas prasību regulējumu atbilstoši mūsdienu prasībām, tajā skaitā papildinot apmācību saturu, Veselības ministrija (VM) izstrādājusi grozījumus "Noteikumos par higiēnas prasībām tetovēšanas un pīrsinga pakalpojumu sniegšanai un speciālajām prasībām tetovēšanas līdzekļiem". 2024.gada 30.janvārī projektu atbalstīja valdība, informē VM.

Projekts skar tetovēšanas un pīrsinga pakalpojumu sniedzējus, ietverot apmācību programmā saturu par tetovēšanā izmantojamām vielām, to marķējumu un vēl citiem jautājumiem, lai klientam sniegtu veselībai drošus pakalpojumus, kas būtu saskaņā gan ar klienta tiesībām, gan atbilstu jaunākajai Eiropas Savienības regulai. Apmācībās tiks iekļauts saturs par tetovēšanā izmantojamiem maisījumiem, to marķējumu un klientam sniedzamo informāciju.

Noteikumu projekts paredz, ka klientam pirms pakalpojumu veikšanas (nevis pēc, kā tas bija līdz šim) jāsaņem vispusīga informācija gan par tetovēšanas procedūrā izmantojamām vielām, gan to iespējamo ietekmi uz veselību, gan citiem būtiskiem ar pakalpojumiem saistītiem jautājumiem, tādējādi aizsargājot klienta, tajā skaitā nepilngadīgas personas, tiesības uz veselībai drošu pakalpojumu saņemšanu.