2024.gada 1.aprīlī stāsies spēkā izmaiņas Medību noteikumos, vairākām medījamo putnu sugām nosakot citu medību termiņu un atsevišķus nosacījumus, kā arī īstenojot pāreju uz medniecības informācijas elektronisku apriti, informē Zemkopības ministrija.

Noteikumi paredz izmaiņas medībus termiņos un nosacījumos mežirbju (Bonasia bonasia), sloku (Scolopax rusticola), garkakļu (Anas acuta), platknābju (Anas clypeata), baltvēderu (Anas penelope) un meža zosu (Anser anser) medīšanā.

Ūdensputnu medību sezonas sākums, kas līdzšinēji bija otrā augusta sestdiena, ir aizstāts ar konkrētu datumu, un turpmāk ūdensputnu medību sezona sāksies 20.augustā. Vienlaikus ieviests nosacījums, ka publiskajos ūdeņos vienā medību dienā vienam medniekam atļauts nomedīt ne vairāk kā 10 ūdensputnu. Šie grozījumi sekmēs ūdensputnu populāciju aizsardzību.

Lai savlaikus novērstu domstarpības sējas zoss pasugu apsaimniekošanā, kuru populācijas stāvokļi tiek vērtēti atšķirīgi, noteikumos tundras sējas zoss latīniskais nosaukums (Anser fabalis rossicus) precizēts līdz pasugas līmenim.