2024.gada 1.janvārī stāsies spēkā regula 2023/2720, ar ko uz 2024.–2026.gada periodu atver Savienības autonomas tarifu kvotas konkrētiem zvejas produktiem un paredz šo kvotu pārvaldību.

Lai nodrošinātu zvejas produktu ražošanu Eiropas Savienībā un lai apstrādes industrija saņemtu pietiekamas piegādes, regula nosaka, ka ievedmuitas nodokļa piemērošanu šīs regulas pielikumā uzskaitītajiem produktiem tarifa kvotu robežās aptur vai samazina uz pielikumā norādītajiem periodiem; piemēro norādītās nodokļa likmes un ievēro norādītos apjomus. Ievedmuitas nodokļa piemērošanas apturēšana vai samazināšana attiecas tikai uz produktiem, kas paredzēti lietošanai pārtikā.

Uz tarifa kvotām attiecas galapatēriņa muitas uzraudzība.

Tarifa kvotas nav pieejamas:

  • Krievijas vai Baltkrievijas izcelsmes produktiem;
  • produktiem, kuru apstrādi veic mazumtirdzniecības vai ēdināšanas uzņēmumos;
  • produktiem, kas paredzēti tikai vienai vai vairākām šādām operācijām: tīrīšana, ķidāšana, astes atdalīšana un galvas atdalīšana, griešana, atsevišķi ātri sasaldētu fileju pārpakošana, paraugošana un šķirošana, marķēšana, iepakošana, atdzesēšana, sasaldēšana, dziļā sasaldēšana, defrostēšana, glazēšana ar ledu, atkausēšana, atdalīšana.