2024.gada 23.janvārī Ministru kabinets (MK) izskatīja informatīvo ziņojumu par finansējuma nodrošināšanu lieliem un nozīmīgiem pasākumiem, informē Ekonomikas ministrija (EM). 

Ļoti lielu un starptautisku pasākumu organizēšana Latvijā rada pozitīvu ietekmi uz Latvijas eksporta apgrozījumu un valsts budžetā iemaksāto nodokļu ieņēmumiem, kā arī fiskāli nenovērtējamu ietekmi uz valsts starptautisko atpazīstamību un valsts tēlu.

Ar dižpasākumu tiek saprasts starptautiska mēroga pasākums, kas notiek Latvijā un ko organizē, deleģē vai sadarbības partneris ir pasaules vai Eiropas mēroga organizācija (piemēram, Starptautiskā Olimpiskā komiteja, Starptautiskā Hokeja federācija un citas), pasākums tiek plaši atspoguļots plašsaziņas līdzekļos un rada būtisku ietekmi uz Latvijas ekonomiku (starptautisko atpazīstamību un konkurētspēju un tamlīdzīgi), kā arī tas piesaista vismaz 10 tūkst. ārvalstu apmeklētāju un dalībnieku, kas nakšņo Latvijas tūristu mītnēs. Pasākuma ilgumam ir jābūt vismaz divas un vairāk dienas.