Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kā par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu īstenošanas koordināciju Latvijā atbildīgā iestāde, tai skaitā Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmu 2021.-2027.gadam, aicina piedalīties programmas projektu konkursos 2024.gadā.

Centrālā Baltijas jūras reģiona programma nodrošina Eiropas Savienības fondu finansējumu pārrobežu projektiem Baltijas jūras centrālajā reģionā. Programma ietver 29 Baltijas jūras reģionus četrās valstīs – Latvijā, Igaunijā, Zviedrijā un Somijā, tai skaitā Ālandu salās. Latvijā tie ir Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Zemgales reģioni, Rīga un Pierīga.

Programma veidota ar mērķi stiprināt sadarbību starp reģioniem, veicinot inovatīvu uzņēmējdarbības attīstību, Centrālā Baltijas jūras reģiona vides un resursu izmantošanu, pieejamu un iekļaujošu darba tirgus attīstību, kā arī publiskos pakalpojumus un risinājumus Centrālā Baltijas jūras reģionu iedzīvotājiem. Tajā plānots atbalstīt šādas pārrobežu aktivitātes: produktu un pakalpojumu attīstība (tai skaitā publiskie pakalpojumi), procesu digitalizācija, izpratnes sekmēšana un prasmju attīstība, mārketinga aktivitātes, pieredzes apmaiņa un labās prakses pārņemšana, priekšizpēte un plānu izstrāde, jaunu metožu un tehnoloģiju izstrāde un īstenošana, pilota darbības.