Izskatot 2024.gada valsts budžeta prioritāros pasākumus, tas ir, papildu finansējuma piešķiršanu, Ministru kabinets atbalstīja Ekonomikas ministrijas ierosinājumu piešķirt papildu valsts budžeta līdzekļus 6,4 milj. eiro investīciju un eksporta veicināšanas pasākumiem, kā arī jaunuzņēmumu atbalstam.

Latvijas pakalpojumu eksporta un investīciju piesaistes veicināšanai 2024.gada valsts budžetā valdība lēmusi novirzīt papildu finansējumu 6 milj. eiro apmērā, identisku summu iezīmējot arī 2025. un 2026.gadam.

Šī finansējuma ietvaros plānots īstenot pasākumus darījumu un pasākumu eksporta Latvijā veicināšanai, sniedzot atbalstu tādām aktivitātēm kā stratēģiski svarīgu un īpaši lielu projektu/pasākumu organizēšanai Latvijā starptautiska mēroga aktivitāšu (semināru, konferenču un kongresu, izstāžu) organizēšanai Latvijā. Atbalsta pasākumu rezultātā tiks veicināts augstas pievienotās vērtības eksports un Latvijas starptautiskā atpazīstamība, kas ir būtisks faktors valsts tēla veidošanai, investīciju piesaistei un starptautiskās sadarbības veicināšanai. Papildu jāuzsver, ka līdz 2027.gadam ar Atveseļošanās fonda un Eiropas Savienības Struktūrfondu daudzgadu budžeta investīcijām tiks sniegts būtisks atbalsts mūsu uzņēmēju produktivitātes, digitalizācijas, eksportspējas un konkurētspējas kāpināšanai.