2024.gada 16.janvārī Ministru kabinetā apstiprināts noteikumu projekts par atbalsta sniegšanu uzņēmējdarbības publiskās infrastruktūras attīstīšanai un privāto investīciju apjoma palielināšanai pilsētu funkcionālajās teritorijās, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmām, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Kopējais plānotais finansējums ir 156,60 milj. eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums 133,11 milj. eiro un pašvaldību līdzfinansējums vai privātais līdzfinansējums vismaz 23,49 milj. eiro.

Atbalsts paredzēts pašvaldībām visā Latvijā, to iestādēm un kapitālsabiedrībām, arī speciālās ekonomiskās zonas pārvaldēm saimnieciskās darbības veicināšanai pašvaldībās nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstīšanai, tai skaitā satiksmes infrastruktūras, uzņēmējdarbības ēku, teritoriju un industriālo pieslēgumu izveidei.

Ieguldījumus plānots veikt pilsētās un to funkcionālajās teritorijās, kas ir nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centri un to apkārtējās teritorijas, starp kurām ir ikdienas darbaspēka migrācija un kopīgs pakalpojumu tīkls.