Līdz 15.maijam privāto mežu īpašnieki var pieteikties uz ikgadējo kompensāciju no valsts budžeta par mežsaimnieciskās darbības ierobežojumiem. Pieteikumus var sūtīt uz pārvaldes e-adresi, pa pastu vai iesniedzot klātienē kādā no pārvaldes birojiem, informē Dabas aizsardzības pārvalde.

Kompensācijas tiks izmaksāta par mežsaimnieciskās darbības ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, kas atrodas ārpus “Natura 2000” teritoriju tīkla. Tāpat kompensācijas tiks izmaksātas par ierobežojumiem mežu īpašumos mikroliegumos ārpus “Natura 2000” teritoriju tīkla, ja tajos esošā īpašuma platība ir mazāka par 1 hektāru. Lai kompensāciju saņemtu, meža inventarizācijas datiem jābūt iekļautiem Meža valsts reģistrā.

2024.gadā uz ikgadējām kompensācijām no valsts budžeta var pieteikties arī tie privātie zemju īpašnieki, kuru īpašumi 2023.gadā tika iekļauti jaunajos dabas liegumos Iecavas paliene, Pečora ezera meži, Asaru ezers, Ķivuļurga, Elkšķenes meži, Lobes ezera meži, Birzes purvi, Davelnīša ezera meži, Miltiņu platlapju meži, Ostupes meži, Pilskalnu meži, Ponakstes upes meži, Skursteņu platlapju meži, Vedzes meži un citi.