Pirmais, par ko iedomājamies, runājot par sezonas darbiem, ir skolēnu brīvlaiks un dobju ravēšana, bet tas patieso situāciju atspoguļo nepilnīgi. Sezonālā darba apjoma pieaugums jūtams daudzās nozarēs. Ir grūti prognozēt, cik smagi ekonomiku ietekmēs Covid-19 pandēmija, bet sezonālas darba apjoma svārstības saglabāsies daudzās nozarēs.

Vakanču portāli

Darbaspēku uz laiku iespējams meklēt, publicējot sludinājumus populārākajos vakanču portālos, piemēram, Cv.lv, Cvmarket.lv, Ss.com vai Visidarbi.lv, kurā apkopoti darba piedāvājumi no 19 dažādiem resursiem. Tāpat iespējams piesaistīt darbiekārtošanas aģentūru, tomēr tad jārēķinās ar nedaudz lielākām izmaksām. Latvijas interneta vietnēs netrūkst darba piedāvājumu uz laiku arī no citām valstīm, tostarp gan noliktavas strādniekiem un autovadītājiem, gan arī citrusaugļu vācējiem citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. Cerībā, ka Covid-19 krīze nebūs ilga, darba piedāvājumi ārzemēs nepazūd no interneta resursiem pat laikā, kad ārkārtas situācijas dēļ valstī slēgtas robežas.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu biznesa funkciju veikšanu, darba devējiem darba apjoma pieauguma laikā jāpiesaista darbinieki ik gadu. Arī šogad sezonas darbinieku piesaiste vasaras darbiem jau sākusies. Lai savlaikus atrastu darbiniekus, par to jāsāk domāt jau gada sākumā.