Septembra sākumā, kad vēl vasara spītīgi turēja savas pozīcijas, 22 grāmatvežu komandas pulcējās uz “Izdevniecības iŽurnāli” organizēto nu jau trešo čempionātu. Par to, kā veicies “Grāmatvežu čempionātā 2024” un ar kādiem izaicinājumiem grāmatvežiem nākas saskarties darba ikdienā, iztaujājām čempionāta dalībniekus.

Jāpilnveido sevi un sistēmu

SIA “Bucher Municipal” komandas “BUCHER ķirši” dalībniece Dana Korņejeva stāsta: “Komanda “BUCHER ķirši” no mašīnbūves uzņēmuma SIA “Bucher Municipal” “Grāmatvežu čempionātā” piedalījās pirmo reizi. Mūsu debija vainagojās ar uzvaru!”

Viņa arī atzīst – “piedalīties “Grāmatvežu čempionātā” vēlējāmies jau pagājušajā gadā, bet tikai šogad realizējām šo vēlmi. Īsti nezinājām, kam gatavoties,– jaunākos likumus nelasījām, bet izgatavojām atribūtus saistībā ar komandas nosaukumu un padomājām par vizuālo noformējumu, lai, kā saka, pašiem prieks piedalīties un pavadīt dienu interesanti. “Grāmatvežu čempionātā 2024” pārbaudīja dažādas prasmes, kuras, mūsuprāt, visi grāmatveži izmanto arī ikdienā, piemēram, radošā domāšana, spēja apstrādāt liela apjoma informāciju un spēja sadarboties”.

“Uzvarēt mūsu komandai palīdzēja stratēģiskā domāšana un komandas gars,” pārdomās dalās D. Korņejeva. “Čempiona titulu šogad noteica ne tikai punktu skaits, bet arī uzdevumu izpildes laiks, pie kā mēs piedomājām, pildot uzdevumus, identificējot iespējas, riskus un prioritātes. “Grāmatvežu čempionātā” pārliecinājāmies, ka, lai rezultāts būtu pēc iespējas labāks, komandas dalībniekiem jāspēj papildināt citam citu, izteikt viedokli un pat mazliet padiskutēt, lai uzdevuma izpilde un būtība būtu skaidra visai komandai.”