2024.gada 12.martā Ministru kabinets iepazinās ar Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par nepieciešamo atbalstu jaunuzņēmumu ekosistēmas veicināšanai, un deleģēja EM slēgt līdzdarbības līgumus ar Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvošajām organizācijām, informē EM.

Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmu veido vismaz 626 jaunuzņēmumi, no kuriem vairāk nekā puse darbojas informācijas un sakaru pakalpojumu nozarē, un vairāk kā 20% ražošanā un profesionālajos, zinātniskajos un tehniskajos pakalpojumos. Pēc Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas sniegtās informācijas, pēdējo 10 gadu laikā Latvijas jaunuzņēmumi ir piesaistījuši 620 milj. eiro investīcijās. 2022.gadā vien Latvijas jaunuzņēmumi ir piesaistījuši investīcijas 93 milj. eiro apmērā un ir nodrošinātas vairāk nekā 3200 darba vietas.

Lai sekmētu jaunuzņēmumu nozares turpmāko ekonomisko attīstību un ārvalstu investīciju piesaisti jaunuzņēmumiem, EM šogad paredz slēgt sešus līdzdarbības līgumus, piešķirot 400 tūkst. eiro atbalstu jaunuzņēmumu ekosistēmu pārstāvošajām organizācijām.

Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijai “Startin.lv” līguma ietvaros tiks piešķirti 100 tūkst. eiro starptautiski atpazīstamajai “Startup Day” organizēšanai; jaunuzņēmumu ekosistēmas tīklošanās pasākumu organizēšanai; ārvalstu investoru darba vīzīšu organizēšanai Latvijā, lai iepazītos ar vietējo ekosistēmu un jaunuzņēmumiem un informētu par investīciju iespējām Latvijas iespējkapitāla fondos un to uzņēmumos un citiem pasākumiem.