Nevar noliegt, ka uzņēmuma vadītāja runas stils ietekmē darbinieku apziņu un organizācijas ētisko vērtību integritāti, tāpat arī zemākā un vidējā līmeņa vadītāju retorikai ir nozīmīga ietekme uz darbinieku darba kultūru. Organizācijas rīcības ētiskumu ietekmē vadītāja nodotais vēstījums darbiniekiem.

Nav noslēpums, ka uzņēmumu vadītāji nereti izmanto metaforiski agresīvu retoriku, lai pastiprinātu savas organizācijas politikas un rīcības nozīmīgumu, citiem vārdiem sakot, vadītāji mēdz "cīnīties ar darbiniekiem", "iznīcināt konkurentus" vai "uzbrukt problēmām". Tomēr noteiktos apstākļos vadītāja metaforiski agresīva retorika, iekļaujot mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus, var mudināt darbiniekus uz neētisku uzvedību.

Vairāk ļauna nekā laba

Pirms vairākiem gadiem Brigama Janga universitātes pētnieku veiktais biznesa eksperiments atklāja, ka vadītāji, kuri lietoja vardarbīgus formulējumus, piemēram, "mēs iznīcināsim konkurenci" vai "mēs sakausim konkurentus", lai motivētu savus darbiniekus rīkoties, nodara savam uzņēmumam vairāk ļauna nekā laba. Pētījumā tika iesaistīti 269 vienas organizācijas darbinieki.