Pirmais aprīlis daudzviet pasaulē tiek svinēts kā joku diena. Bet katrā jokā mēdz būt arī daļa patiesības. Tāpēc, sagaidot 1.aprīli, arī šeit – "iBiznesā" daži joki un arī jocīgi atgadījumi no dzīves. Ja nu rodas kāda noderīga ideja jūsu biznesam?

Par pārmaiņu vadību

Kam gan viegli šodien? Dažreiz paši uzsākam pārmaiņas, dažreiz dzīve mums tās pieprasa.

Reiz mežā dzīvoja divi zaķīši. Dzīve viņiem bija grūta – te vilks viņus mēģina noķert, te lapsa viņus mēģina apēst. Nolēma zaķīši iet pie gudrās pūces pēc padoma. Atnāk pie pūces un saka:

"Mēs esam divi zaķīši, un mums ir grūta dzīve mežā. Te vilks mūs mēģina noķert, te lapsa mūs mēģina apēst. Tu esi gudrā pūce – pasaki, ko mums darīt?"

Gudrā pūce paskatījās no augšas uz abiem zaķīšiem un atteica: "Pārvērtieties par ezīšiem un neviens jūs vairs neaiztiks!"

Zaķīši pasaka pūcei paldies un priecīgi skrien pa mežu. Patiešām – pārvērtīsies viņi par ezīšiem, un neviens viņus vairs neaiztiks!

Te pēkšņi pirmais zaķītis prasa otrajam: "Bet vai Tu zini, kā mums par ezīšiem pārvērsties?"

"Nē es nezinu. Bet vai Tu zini?"

"Nē, es arī nezinu."

"Tad jāiet atpakaļ pie gudrās pūces un jāpajautā."

Atnāk viņi atpakaļ pie gudrās pūces un saka: "Gudrā pūce, tu teici, lai mēs pārvēršamies par ezīšiem, un tad neviens mūs vairs neaiztiks. Bet kā lai mēs pārvēršamies par ezīšiem?"

Uz ko gudrā pūce rāmā balsī viņiem atbild: "Tas vairs nav mans jautājums. Es te ar stratēģiju nodarbojos!"