Laba komunikācija ir "panākumu atslēga" daudzās lietās. Bet tā nenotiek tikai verbāli. Ikdienas saziņā nozīme ir ne tikai vārdiem, bet arī ķermeņa valodai un iemācoties to kontrolēt, var būtiski ietekmēt mūsu veiksmi gan biznesā, gan darba vidē. Kā radīt labu priekšstatu par sevi un sasniegt izvirzītos mērķus ar neverbālo komunikāciju?

Ja nemāk lasīt ķermeņa valodu, tiek palaista garām puse sarunas, jo komunikācija notiek gan verbāli, gan neverbāli. Mūsdienās ir svarīgs vizuālais izskats, tādēļ augstākā ranga politiķiem ir personīgi ķermeņa valodas konsultanti, kas māca ar ķermeņa valodu būt patiesiem, godīgiem un atklātiem, it īpaši, ja viņi tādi nav.

Labs piemērs ķermeņa valodas un sevis prezentēšanas svarīgumam ir atrodams pirms vairāk nekā 50 gadiem, kad Amerikas Savienotajās Valstīs notika prezidenta vēlēšanas, kurās piedalījās Džordžs Kenedijs un Ričards Niksons. Televīzijas tiešraides laikā R. Niksons esot bijis uzvalkā, kas saplūdis ar studijas fonu, bez grima un bez enerģijas, toties Dž. Kenedijs bija pārliecinošs, enerģisks, elegants un smaidošs. Pārraidi noskatījās vairāk nekā 70 milj. skatītāju, kas uzgavilēja Dž. Kenedijam, bet radio tiešraidi noklausījās 15 milj. cilvēku, kuri, abus politiķus neredzot, deva priekšroku R. Niksonam. Kādēļ tā? R. Niksonam esot bijusi saturiskāka runa un labāki argumenti, bet Dž. Kenedijs spēja pārliecināt ar savu uzvedību, emocijām un izskatu.