Lasītājs vaicā: esmu valdes loceklis, strādāju nepilnu slodzi un uz pilnu neplānoju pāriet. Līdz šim varēju sev maksāt algu pēc mēneša apgrozījuma. Pašlaik man tiek aprēķinātas papildu minimālās sociālās iemaksas, ja ceturksnī man nav bruto alga 1500 eiro apmērā (redakcijas piezīme – 2022.gada minimālā alga 500 eiro x 3). Bizness ir sezonāls, apjomi nelieli. Vai tiešām valdes loceklis nedrīkst oficiāli strādāt pusslodzi un attiecīgi arī maksāt algu par pusslodzi?

Ja es pieņemu darbā darbinieku uz projekta laiku konkrēta produkta ražošanai, noslēdzot uzņēmuma līgumu, – vai arī uz viņu attiecas minimālās sociālās iemaksas? Samaksa noteikta par gatavo izstrādājumu, nevis nostrādāto laiku, un produkta ražošana ir atkarīga no laikapstākļiem. Kā rīkoties, ja laikapstākļu dēļ darbu nevar veikt – atlaist darbinieku vai sūtīt bezalgas atvaļinājumā?

Tāpat, lai popularizētu produktus, piemēram, "Facebook", vēlos piesaistīt studentu, nosakot konkrētu stundu apjomu, noteikti ne pilnu slodzi. Vai tiešām arī šajā gadījumā ir jāizmaksā minimālā alga?