Noskaidroti Latvijā vērienīgākās aptaujas “TOP darba devējs” uzvarētāji – aizvadītā gada Latvijā labākās un iekārojamākās darbavietas 12 kategorijās, kurās darba ņēmēji visvairāk vēlētos strādāt, informē sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) “Alma Career Latvia”.

Šajā gadā aptaujā piedalījās rekordliels respondentu skaits, vairāk nekā 17 tūkst. darba ņēmēju, kas ir līdz šim lielākais respondentu skaits šādām aptaujām Latvijā. Pēc aptaujas rezultātiem kategorijas līdera pozīcijas saglabājuši astoņi darba devēji, savukārt četrām kategorijām ir jauni līderi. Tāpat arī gandrīz visās kategorijās ir nomainījušies otrās un trešās vietas ieguvēji.

Labākā un iekārojamākā darba devēju titulu galvenajā kategorijā “TOP darba devējs 2023” jeb darba devējs, kurš pirmais nāk prātā kā labākā darbavieta, pirmo reizi aptaujas vēsturē ieguva mazumtirdzniecības uzņēmums SIA “Lidl Latvija”. Desmit uzņēmumiem no pagājušā gada labāko darba devēju TOP50 izdevās uzlabot savas iepriekšējā gada pozīcijas, tomēr visstraujākais kāpums topā, par 42 vietām, ir bijis informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumam SIA “Euro Live Technologies”, kas ieguva titulu “Gada izaugsme”. Savukārt par iekārotāko darba devēju valsts pārvaldē atkārtoti tika atzīta Rīgas Stradiņa universitāte, kura ieņēma augstāko pozīciju TOP50 sarakstā kā publiskā sektora organizācija.