Vairāk nekā pusei darbinieku uzņēmumos ar ļoti zemu digitalizācijas līmeni vismaz vairākkārt mēneša laikā ir sajūta, ka viņi strādā pārāk daudz, un aptuveni trešdaļa to izjūt katru dienu, liecina sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Alma Career Latvia” un informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “Visma” veiktā aptauja.

Aptauja par darba ņēmēju labbūtību skaidri apliecina ciešo saikni starp apmierinātību ar darbavietu, veicamo darbu un digitalizāciju.

15_07_5.png

Eiropas Komisijas Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksā (DESI) Latvija digitālās attīstības jomā jau vairākus gadus turpina lejupslīdi. Viens no veidiem, kā šo situāciju būtiski mainīt, ir uzņēmumu procesu digitalizācija ar Eiropas Savienības (ES) līdzekļu atbalstu.

15_07_6.png

Darbinieki, kuri savu darbavietu digitalizācijas līmeni vērtē augstāk, ir arī apmierinātāki ar savu darba devēju kopumā. 71% no respondentiem, kuri vērtē digitalizāciju kā ļoti augstu, ir apmierināti vai ļoti apmierināti ar esošo darbu. Turpretī tikai 40% no tiem, kuri novērtē digitalizācijas līmeni kā zemu, un 25% no tiem, kuri to uzskata par ļoti zemu, ir apmierināti ar savu darbavietu.

DESI dati liecina, ka ES finansējums digitālās pārveides atbalstam ir mērāms miljardos eiro, kas varētu būtiski paātrināt digitalizāciju un sniegt ekonomikas uzlabojumus arī Latvijā.