Preču ārējas tirdzniecības dati šogad nav iepriecinoša lasāmviela, augusts nav izņēmums. Eksports gada griezumā samazinājies par 24,5%, turklāt sezonāli izlīdzinātajos datos preču eksporta ienākumi bija mazākie divu gadu laikā.

Ja plašākā datu izklāstā meklē mierinājuma zāles, tās var atrast. Īpaši liels eksporta kritums bija preču grupā, kas ir zināma kā lielākā re-eksporta dominētā kategorija – minerālie produkti, to eksports bija par 70,5% mazāks nekā pirms gada.

Sadaļās, kur dominē Latvijā ražotie produkti, aina kopumā ir labvēlīgāka, kaut pašā lielākajā – koksnes produktos – redzams samazinājums par 27,1%. Šo produktu eksports ir atgriezies pie vēsturiskās normas jeb apmēram 200 milj. mēnesī pēc pandēmijas laika galvu reibinošā kāpuma līdz pat 380 milj. pagājušā gada maijā. Taču jāatzīmē arī, ka ir pieaugums par 12,5% kategorijā, kas arī galvenokārt ir reeksports – alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni, kuru plūsma uz Krievijas pusi ir izpelnījusies kritiskas piezīmes citu valstu medijos. Kāpums par 7,1% reģistrēts arī farmācijas produktu eksportā, tie ir galvenokārt Latvijā ražoti.