2022. gada maijā, salīdzinot ar 2021. gada maiju, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 31,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 41,4%, eksportētajai produkcijai - par 23,2%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 26,7%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm - par 20,3%.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; pārtikas produktu ražošanā; gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas), kā arī nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā.

2022. gada maijā, salīdzinot ar aprīli, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 3,9%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis pieauga par 4,5%, eksportētajai produkcijai - par 3,4%. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis palielinājās par 3,9%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm - par 3,0%.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā, kā arī atsevišķu pārtikas produktu ražošanā.