61% uzņēmumu vadītāju sagaida, ka šogad tehnoloģiju attīstības temps vēl vairāk paātrināsies, kas lielā mērā būs saistīts ar ģeneratīvā mākslīgā intelekta attīstību. Lai gan lielākā daļa jeb 76% vadītāju uzskata, ka ģeneratīvais mākslīgais intelekts drīzāk ir iespēja, nevis drauds, gandrīz puse jeb 47% vadītāju atzīst, ka viņu pārstāvētie uzņēmumi nav gatavi tehnoloģiju straujajam pārmaiņu tempam, tā secināts informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “Accenture” pētījumā “Pulse of Change Index”.

Tikai aptuveni ceturtā daļa uzņēmumu vadītāju apgalvo, ka viņu pārstāvētie uzņēmumi ir gatavi paplašināt ģeneratīvā mākslīgā intelekta (MI) tehnoloģiju izmantošanu. Eiropā uzņēmumu vadītāji pauž lielāku gatavību, to apliecina trešdaļa vadītāju. Lielākā daļa jeb 72% uzņēmumu ieguldījumiem MI jomā pieiet piesardzīgi, jo ir nobažījušies par atbildīgu tā izmantošanu.

Pēdējo četru gadu laikā uzņēmumu vadītāji pasaulē ir saskārušies ar visu laiku augstāko pārmaiņu tempu. 2024.gadā pārmaiņu temps tikai palielināsies, ko visvairāk ietekmēs tehnoloģiju attīstība, to sagaida 88% aptaujāto uzņēmumu vadītāju. Tiesa, vairāk nekā puse jeb 60% biznesa līderu uzskata, ka pārmaiņas vienlaikus ir iespēju laiks. Nedaudz vairāk jeb 68% vadītāju sagaida pozitīvu pieaugumu ieņēmumos.