Jaunākais pētījums, ko veica Sabiedrības integrācijas fonds kopā ar pētījumu centru “SKDS”, atklāj, ka attiecībā uz darbinieku darba un ģimenes dzīves līdzsvaru Latvijas darba devējiem joprojām ir lielas iespējas uzlabojumiem. Lai gan 51,5% respondentu ir elastīgas darba iespējas un 49,3% – atbalstoša darba devēja attieksme, gandrīz 16% respondentu apgalvo, ka viņu darbavietās trūkst jebkādu atbalsta mehānismu šajā jomā. Tādēļ darba devējiem būtu vērts sākt apzināties ieguvumus, ko var sniegt dažādu ģimeņu atbalstošu iniciatīvu ieviešana darbavietā.

Sabiedrības integrācijas fonds šī gada maijā kopā ar pētījumu centru “SKDS” veica Latvijas iedzīvotāju aptauju, uzdodot dažādus jautājumus saistībā ar viņu uzskatiem par ģimeni. Cita starpā tika vaicāts, vai un kādā apjomā respondentu darba devēji domā par viņu kā darba ņēmēju ģimenes un darba līdzsvara iespējām.

Vai darbavietā ir nodrošināti apstākļi, kas palīdz sabalansēt ģimeni un darbu?

Saņemtās atbildes iespējams interpretēt divējādi. No vienas puses, ieskatoties datu segmentā, kur aptuveni puse respondentu norāda uz elastīgām darba iespējām (51,5%) un atbalstošu darba devēja attieksmi (49,3%), šķiet, ka situācija darba tirgū ir samērā pozitīva. Lai gan pastāv iespējas uzlabojumiem, acīmredzot liela daļa darba devēju jau tagad zināmā mērā nodrošina atbalstu un elastību, lai veicinātu darbinieku labbūtību.