Neraugoties uz politiskās un ekonomiskās nestabilitātes pieaugumu pasaulē, zelts šogad ir zaudējis sava "drošā patvēruma" statusu investīciju vidē, un tā cena strauji turpina sarukt. To šobrīd drīzāk var uzskatīt par investīciju dažādošanas līdzekli, nevis "glābšanas riņķi" krīzes situācijās.

Zelts tradicionāli uzskatīts par savdabīgu glābšanas riņķi dažādu politisko un ekonomisko satricinājumu laikā. Cauri gadsimtiem un pat gadu tūkstošiem tas bijis stabilitātes garants tiem, kas centušies savus ieguldījumus pasargāt no inflācijas. Arī brīžos, kad pieaug politiskā un ekonomiskā nedrošība, dzeltenais investīciju metāls ir bijis draudzīgs krājējiem. Līdz ar to, raugoties no pašreizējo politisko un ekonomisko procesu skatupunkta, šobrīd būtu labvēlīgs laiks zelta pirkšanai un tā cenai vajadzētu augt.

Nelīdz ne stress, ne inflācija

Pasaules attīstītākās ekonomikas pašlaik piedzīvo vairāk nekā 30 un pat 40 gadu augstākos inflācijas rādītājus. Vispārējā nedrošība pieaug, jo eiropiešu līdz šim samērā rimto un relaksēto dzīvi iedragājuši Krievijas kara mašīnas tīkojumi Ukrainā, kas gan pagaidām ir beigušies ar kaimiņvalstij negaidīti sliktu iznākumu, taču spriedze turpina saglabāties un pat pieaugt, jo trūkst skaidrības, kādi tad ir Krievijas patiesie mērķi. Gāzes piegādes pārtraukšana atsevišķām Eiropas valstīm ir tikai kārtējais apliecinājums tam, ka kaimiņvalsts ir gatava iet uz "pilnu banku".