Lai gan atalgojumam ir ļoti nozīmīga loma darbinieku motivēšanā, cilvēks nav robots – viņš nevar strādāt ar 100% atdevi astoņas stundas pēc kārtas. Neskaitāmi pētījumi apliecina, ka darbinieku produktivitāte un efektivitāte ir tieši saistīta ar viņu labsajūtu, ko primāri ietekmē darba vide. Kam pievērst uzmanību, plānojot biroja modernizāciju, lai noturētu esošos talantus un piesaistītu jaunus?

Moderna biroja koncepts laika gaitā piedzīvojis ievērojamu evolūciju – kabinetus izkonkurējušas atvērtā tipa plānojuma telpas, birojos veido sporta zāles, bērnistabas, bibliotēkas un atpūtas zonas ar masāžas krēsliem, pingponga galdiem un boksa maisiem, tāpat arī darbiniekiem nereti nodrošināta ne vien bezmaksas kafija un svaigi augļi, bet arī pusdienas u.tml. Tomēr universāla mūsdienu biroja "recepte" joprojām nav atrasta.

Mainoties darbinieku vēlmēm un vajadzībām, viņi kļūst aizvien prasīgāki. Ne velti starptautiskās tirgus pētījumu kompānijas "Ipsos" dati liecina, ka savā darba vietā laimīgi jūtas tikai 15% strādājošo. Tāpēc darba devējiem jāmeklē arvien jauni, oriģināli, inovatīvi risinājumi, kā iedvesmot esošos un potenciālos darbiniekus un veicināt viņu labsajūtu.