Silta un aromātiska tēja, kas nākusi no Latvijas pļavām, reizēm ir tieši tas, kas latvietim nepieciešams, lai gūtu mieru, prieku un iedvesmu. Par to, kā pļavās sastopamie augi var palīdzēt realizēt idejas un sasniegt pasaules āres, pieredzē dalās sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Plūkt” zīmola vadītāja un līdzdibinātāja Māra Lieplapa.

Dabiskais spēka avots

Tēju zīmols “Plūkt” no konkurentiem atšķiras ar to, ka augus, no kuriem iegūstam tēju, paši neaudzējam, izmantojam tikai un vienīgi dabā sastopamos, jo uzskatam, ka to garšas un koncentrācija ir daudz spēcīgāka. Papildus kā ekskluzīvu produktu piedāvājam melnās tējas bezkofeīna alternatīvu, kas radīta no ugunspuķes. Šobrīd piedāvājumā ir 18 tējas garšas. Ilgu laiku pieturējāmies tikai pie tādām tējām, kas tika labi pirktas, bet vienā brīdī sajutām vajadzību pēc kaut kā jauna, tāpēc arī paplašinājām sortimentu. Bet pavisam noteikti nedomājam apstāties pie šī skaitļa.

Uzņēmuma acīs dabisks produkts ir vērtīgāks, tāpēc vienīgais process, kurā notiek iejaukšanās, ir augu šķirošana, ja ir kādi piemaisījumi. Žāvēšanas procesam tiek izmantoti saules un vēja tuneļi, kuros augi tiek ar sauli uzkarsēti un ar vēju izpūsti. Savukārt ugunspuķes fermentācija tiek veikta ar iekārtu, jo pilnīgi dabīgā veidā to nav iespējams izdarīt.

Mūsu uzņēmums ir vērsts arī uz ilgtspēju – tējām tiek izmantoti kompostējamie tējas maisiņi, ko pasaulē ražo tikai 2% ražotāju.