Mākslīgais intelekts (MI) cilvēku dzīvē ieņem aizvien lielāku lomu. To labprāt izmanto arī uzņēmumi. Tāpēc septembrī jautājām uzņēmējiem, kādus mākslīgā intelekta rīkus viņi ir ieviesuši, vai šie rīki ir sevi attaisnojuši un kādi ir uzņēmumu attīstības plāni nākotnē.

Fantastisks laika ietaupījums

“MI risinājumi banku un finanšu sfērā tiek izmantoti jau sen, tiesa, tie vienmēr ir bijuši ļoti specializēti. Piemēram, mēs – AS “Citadele banka” – MI izmantojam, attālināti identificējot klientu, lai atvērtu kontu bankā. Kad prasām nofotografēt klientam dokumentu un sevi, robots salīdzina fotogrāfiju sakritību, pārliecinās, vai nav nosakāmas kādas krāpniecības pazīmes un tā tālāk. Klienta darījumu drošību uzrauga citi roboti – vēro, vai klients iniciē sev raksturīgus darījumus gan mobilajā lietotnē, gan ar karti tam ierastās vietās un laikos. Līdzīgi arī kredītu pieteikumos. Visās šajās situācijās ietaupās klientu un darbinieku laiks, tāpēc skaidri redzam pievienoto vērtību un uzskatām, ka šie risinājumi sevi ir attaisnojuši pilnībā jau gadiem,” stāsta AS “Citadele banka” Digitālās pieredzes attīstības daļas vadītājs Mārtiņš Bērziņš.

Bankā tiek izmantoti arī modernāki risinājumi. “Ja runājam par modernākiem MI risinājumiem un konkrēti GenAI, kas balstās uz Large Language Models, tad pēdējā pusotra gada laikā aktīvi to izmantojam gan savā ikdienas darbā, gan arī piedāvājam mūsu radīto risinājumu klientiem – virtuālo konsultanti Adeli.”

AS “Citadele banka” pārstāvis norāda, ka “Adeles galvenā vērtība gan klientiem, gan darbiniekiem ir tās spēja tikt galā ar aptuveni 70% klientu jautājumu, galvenokārt tieši visbiežāk uzdotajiem. Klientu sarunu skaits nepārtraukti palielinās – viņi bieži interesējas par jauniem produktiem un pakalpojumiem, domā, kā labāk izmantot jau esošos pakalpojumus, kā arī risina dažādas problēmsituācijas. Galvenais ieguvums no MI risinājumu pielietošanas klientiem ir ātrāks atbildes laiks un iespēja iegūt atbildi arī ārpus darba laika, kā rezultātā viņi ir apmierinātāki un uzņēmums var gudrāk izmantot sev pieejamos darbinieku resursus”.