Pamest algotu darbu, lai mestos nezināmajā, var izklausīties neprātīgi, tomēr viss ir iespējams, ja to ļoti vēlas, ja “deg” par to, ko dara, un nepadodas pie grūtībām. Koka izstrādājumu izgatavošanas uzņēmuma “Kokradis” pārstāve Elīna Laveiķe uzsver entuziasma un vēlmes izzināt nozīmi uzņēmuma izaugsmei.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Kokradis” ir mazs ģimenes uzņēmums Jelgavā, kas nodarbojas ar koka izstrādājumu izgatavošanu. Uzņēmumam ir vairāki darbības virzieni:

  • personalizētas dāvanas privātpersonām, gan bērniem, gan pieaugušajiem, piemēram, puzles, kalendāri, auguma mērītāji, atmiņu kastes, alus kastes, galda dekori un citas dāvanas;
  • korporatīvās dāvanas uzņēmumiem, tostarp sadarbības partneriem, klientiem, darbiniekiem, – balvas, medaļas, Ziemassvētku dekoru komplekti, personalizētas kastes un citas dāvanas. Šis virziens vairāk aktualizējas uz Ziemassvētku un Jāņu laiku, un varētu pat teikt, ka šis laiks ir īstā darba sezona, kad darbs neapstājas arī naktīs;
  • individuālo pasūtījumu realizēšana, kur izgatavotas tiek visdažādākas lietas, ar CNC frēzēšanas, lāzergravēšanas un UV drukas iekārtu palīdzību.

Ikvienai izgatavotajai dāvanai teksts un dizains tiek personalizēts, pielāgots klienta vēlmēm. Tā arī ir uzņēmuma pievienotā vērtība, sniedzot individuālu pieeju katram klientam, kas ir mazo uzņēmumu priekšrocība.  

Jāriskē, lai sasniegtu vairāk

Viss iesākās pavisam nejauši kā hobijs. Vīrs izdomāja, ka vēlas pēc algota darba vēl kādu nodarbošanos, savam priekam.. Pavisam nejauši, bez iepriekšējām zināšanām par koku, viss nosliecās par labu CNC frēzēšanas iekārtas iegādei. Tā sākās eksperimenti garažā pie dažādu lietu izgatavošanas. Tā visa bija liela nejaušība un lietu sakritība. Ja mums jautātu, kāpēc mūsu izvēle bija par labu tieši kokam, – mums nebūtu atbildes, jo paši nezinām. Diezgan ātri – gada laikā – sapratām, ka varam daudz ko radīt un tas aizrāva vēl vairāk.  Draugi un paziņas ieninteresējās par notiekošo un tā caur viņiem arī tikām pie saviem pirmajiem klientiem, kur jāražo bija vairāki simti kastīšu. Pēc vairāku lielāku pasūtīījumu iegūšanas sākām noticēt savai varēšanai un interesei par jomu. Sākotnēji mums nebija nekādu priekšzināšanu. Abi strādājām algotu, sēdošu darbu birojā, pavisam atšķirīgās sfērās. Laikam jau tas jaunības maksimālisms un degsme izzināt mūs mudināja darīt vairāk.