Lai gan gads jau ieskrējies, joprojām daudz nezināmā. Šobrīd biznesa pasaule atrodas gan globālo, gan vietējo izaicinājumu krustugunīs. Elīna Egle liek aizdomāties, cik tieši šobrīd svarīgi apzināties savu potenciālu, lai ne tikai katrs atsevišķi, bet visi kopā izdzīvotu un turpinātu attīstīties.

Joprojām dzīvojam ar tehnisko budžetu. Ko tas nozīmē katram uzņēmējam?

Privātajam biznesam šie pāris mēneši nav kritiski, jo saprotam, ka jau ilgu laiku dzīvojam kara apstākļos. Kāds iespējams iebildīs – kādi kara apstākļi? Tomēr to, ka karš jeb hibrīdkarš notiek, informatīvi un kiberuzbrukumi ir mūsu ikdiena, apzinās visi. Šādos apstākļos ir vēlreiz jāaizdomājas, vai to, ko esam plānojuši un paredzējuši paveikt ar privātiem, valsts budžeta un Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem, sasniegsim?

Politiķiem nepieciešams laiks, lai izstrādātu valdības deklarāciju un rīcības plānu, saskaņotu pasākumus ar iepriekš izstrādātiem politikas plānošanas dokumentiem un organizēto pilsonisko sabiedrību. Bez vienošanās par būtiskām prioritātēm arī ES finansējumu investēt ekonomikā nevaram, jo tas jāiestrādā Ministru Kabineta noteikumos.