Izglītībai ir būtiska loma cilvēka dzīvē. Un, ja redzams, ka pietrūkst modernu izglītības metožu, jāiesaistās, lai to mainītu. Mūziķe un projekta “Zvaigznāja klase” īstenotāja Agnese Rakovska atklāj, kā radošums palīdz attīstīt sociālus projektus, kā eksportēt neierastas preces un vienkārši attīstīt uzņēmējdarbību.

Pandēmijas laikā realizēts sapnis

Pandēmija ieviesa ārkārtīgi lielas pārmaiņas sabiedrības dzīvē, katra cilvēka dzīvi ietekmējot pavisam atšķirīgos veidos. Pieejot pandēmijas notikumiem ar pozitīvu skatu, kas mijās ar traku ideju realizēšanas kāri, tika īstenots sen lolots sapnis par aģentūru, platformu, kurā var apvienoties radoši cilvēki, kam nepieciešama atgriezeniskā saite. Citiem vārdiem sakot, tika izveidota konsultāciju aģentūra. Bija sajūta, ka jaunie mūziķi ar vēlmi uzsākt savu ceļu mūzikas industrijā vēlas dzirdēt manu viedokli par jaunajām dziesmām, nebaidoties saņemt gan pozitīvas, gan negatīvas atsauksmes, īstu kritiku par to, ko viņi dara. Likās, ka mana pieredze, sasniegumi un personība var dot lielu pienesumu.

Laika gaitā skaidri ir pierādījies, ka izglītībai ir sava loma cilvēka dzīvē, jo, lai kā dzīves ceļi ietu, viss atduras pret izglītību. Sociālais uzņēmums – sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Zvaigznāja komanda”, kas strādā ar mūzikas un izglītības jautājumiem, – tika nodibināts pandēmijas laikā, kad daudzi slēdza savus uzņēmumus un nebija skaidrs, kas sagaidāms. Bet tas nespēja mūs apturēt, jo iepriekš gūtā pieredze pierāda, ka radošā industrija ir multidisciplināra vide, kur nekad nevar būt gatavs visam, kas notiks.