No 1.februāra iebraukšanas maksa Jūrmalas īpaša režīma zonā būs trīs eiro līdzšinējo divu eiro vietā, un tā būs spēkā visa gada garumā, kā tas bija līdz 2013.gadam. Jūrmalas pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus, kuri plāno noformēt vai iegādāties ilgtermiņa caurlaides, neatlikt to uz pēdējo brīdi, informē Jūrmalas pašvaldība.

Caurlaides septiņām, 30, 90, 180, 270 vai 365 dienām var noformēt portālā Epakalpojumi.jurmala.lv.

Lielākā daļa transportlīdzekļu vadītāju par ilgtermiņa caurlaižu noformēšanu ar nodevas atbrīvojumu vai atvieglojumu atceras novēloti. Pieteikumu (nodevas atvieglojumam/atbrīvojumam) izskatīšanas termiņš ir piecas darba dienas. Jo savlaicīgāk pieteikums tiks iesniegts, jo ātrāk tas tiks izskatīts un caurlaide noformēta.

Jāņem vērā, ka caurlaide ir spēkā tikai pēc maksājuma saņemšanas Jūrmalas valstspilsētas administrācijas kontā, tāpēc maksājumu veikšanai e-pakalpojumu portālā ir būtiskas priekšrocības – maksājums tiek apstrādāts aptuveni 10 minūšu laikā. Ja maksājums tiek veikts ar pārskaitījumu, maksājumu manuāla apstrāde var aizņemt vairākas dienas (atkarībā no maksājumu skaita). Caurlaide konkrētam transportlīdzeklim tiek reģistrēta pēc pieteikuma apstiprināšanas un maksājuma saņemšanas pašvaldības budžetā.