Uz sarunu par paplašināšanos Baltijas mērogā, juridisko pakalpojumu attīstību un mākslīgo intelektu aicinājām “ZAB WIDEN” vadošo partneri Jāni Ešenvaldu un partneri Armandu Rasu.

Nesen paziņojāt par Baltijas mēroga pilna servisa zvērinātu advokātu biroja “WIDEN” izveidi. Tas apvieno birojus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Kāpēc šāds apvienotais birojs izveidots? Kādas iespējas tas paver jums, bet kādas – klientiem?

Jānis Ešenvalds: Mēs ar Armandu izveidojām kopīgu biroju teju pirms 14 gadiem. Sākām divatā, tagad esam izauguši līdz 20 darbiniekiem. Tolaik bijām vēl diezgan jauni, bet jau ar Latvijas labākajos juridiskajos birojos uzkrātu darba pieredzi.

Lietas, ar kurām strādājām, pakāpeniski kļuva lielākas, nopietnākas – ar starptautisku mērogu. Sapratām, ka starptautiskās kompānijas uz Baltiju skatās kā uz vienotu tirgu. Protams, viņi apzinās, ka tās ir trīs dažādas valstis, tomēr lēmums par ienākšanu šajā reģionā tiek pieņemts par Baltiju kopumā, nevis par labu kādai atsevišķai valstij, atsakoties no darbības abās pārējās. Šie uzņēmumi ir ieinteresēti juridiskos pakalpojumus saņemt pēc vienas pieturas aģentūras principa, lai ir viena kontaktpersona, kas organizē visu darbu Baltijā, nevis katrā valstī ir cits birojs, kā rezultātā rodas nepilnīga komunikācija un veidojas citas problēmas.

Pirms vairāk nekā 3 gadiem mūs uzrunāja igauņu kolēģi, tagad jau virzāmies uz to, ka kādā brīdī mums būs pilnībā integrēts Baltijas birojs. Šobrīd ir vienots nosaukums, ieviešam vienotus darbības principus un sistēmas. Šo gadu laikā esam sapratuši, ka mums ir vienāds redzējums par to, kā strādājam, ko vēlamies izdarīt, kāda ir sadarbība ar klientiem. Mūsu vērtības ir visnotaļ vienādas. Varam kopā doties šajā ceļojumā tālāk.

_______________________________________________________________________

Šobrīd situācija ir labāka nekā pirms 10 vai 20 gadiem, jo tiesās un Augstākajā tiesā ir izveidojusies izpratne, ka ir jāmeklē juridiskās normas jēga, mērķis un ir jāsasniedz taisnīgums, nevar būt vienkārši sausa pieeja

_______________________________________________________________________

Armands Rasa: Aptuveni pirms 5 gadiem bijām nedaudz saguruši no turbulences, no darbinieku maiņas, bijām pārdomās, ko tad tālāk darīt? Tad mūs uzrunāja igauņu kolēģi, aizbraucām pie viņiem un satikām ļoti līdzīgi domājošus cilvēkus ar degsmi. Tas mums deva jaunu impulsu, jaunu uguntiņu. Tas bija pagrieziena punkts, kas ļāva mūsu darbībai kļūt plašākai. To simbolizē arī mūsu nosaukums – “WIDEN”.