Būvniecība, tostarp ceļu būve, Latvijā allaž bijusi viena no visvairāk apspriestajām nozarēm un ar savu noteiktu lomu valsts tautsaimniecībā. Pēc kompānijas “Lursoft” datiem, viens no vērtīgākajiem uzņēmumiem ceļu būves nozarē ir SIA “Binders” – kompānija ar gandrīz 30 gadu pieredzi. Par situāciju nozarē, darbu Latvijas tirgū un gaidāmajām pārmaiņām stāsta kompānijas valdes priekšsēdētājs Aigars Sēja.

Jūsu vadītais uzņēmums jau ilgstoši ir uzskatāms par vienu no vērtīgākajām būvniecības kompānijām valstī. Kas ir bijis panākumu pamatā?

Tā jau sanāk – nākamā gada novembrī uzņēmums svinēs savu 30 gadu jubileju. Vienā teikumā pat grūti pateikt, kas ir bijis pamatā tam, ka esam tur, kur esam. Savas darba gaitas kompānijā sāku 2000. gadā, un drīz pēc tam bija arī uzrāviens. Kad atnācu strādāt, kompānijā bija ap 100 darbinieku, bet apgrozījums – ap vienu miljonu latu. Tie bija gadi, kad izdevās izveidot labu komandu, līdz ar to mainījām uzņēmuma biznesa veidu. Līdz tam nodarbojāmies faktiski tikai ar asfalta darbiem, bet ne zemes darbiem vai rekonstrukcijām.

Tad pārstrukturējāmies un sākām pievērsties rekonstrukcijas objektiem. Mēs pievērsāmies tieši zemes darbu veikšanai. Respektīvi, mūsu pakalpojumu tirgus kļuva plašāks, tādējādi arī "rāpāmies" uz priekšu. Piedāvājām arī visa veida kanalizācijas izbūves, ūdens saimniecības darbus, kam vēlāk bija liela loma uzņēmuma attīstībā. Nekas īpašs jau nenotika – tie cilvēki, kas savulaik sanāca kopā, domāja vienādi un kopīgi gāja uz priekšu.

30 gadi ir pietiekami ilgs laiks, lai novērtētu, kā ir mainījusies nozare, tās attīstība, kā procesi šajā jomā ir evolucionējuši…