Veiksmīgi aizritot pērnā gada pilotprojektam ekrānu un pārvietojamo dzērienu iekārtu izvietošanā vasaras kafejnīcās nozīmīgu pasākumu laikā, arī šogad, gaidot Pasaules čempionātu hokejā, būs atļauta šo iekārtu izvietošana, informē Rīgas dome.

Televīzijas ekrānu un pārvietojamu dzērienu iekārtu izvietošana vasaras kafejnīcās lielu sporta, kā arī kultūras pasākumu laikā, ļauj kafejnīcu un restorānu īpašniekiem piesaistīt apmeklētājus. Tāpat, tā ir iespēja rīdziniekiem un pilsētas viesiem pulcēties Rīgas kafejnīcu un restorānu āra terasēs kopīgi jūtot līdzi sporta sacensību tiešraidēm. Tuvākais sporta sacensību notikums – Pasaules čempionāts hokejā – norisināsies jau no 10.maija un ilgs līdz 26.maijam.

Noslēdzoties pilotprojektam, televīzijas ekrānu un dzērienu iekārtu izvietošana pieļaujama ne tikai vasaras terasēs, kas nav piesaistītas pastāvīgās ēkās izvietotām kafejnīcām un restorāniem, bet arī vasaras kafejnīcās, kas izvietotas pie ēkās esošiem restorāniem un kafejnīcām. Pērnā gadā šādu iespēju izmantoja 14 kafejnīcas un restorāni.