Kādi lēmumi jāpieņem, lai varētu runāt par panākumiem, kas ir Latvijas ražotāju konkurētspējas pamatā, un kādai vajadzētu būt nodokļu politikai, lai palīdzētu patērētājiem, par to intervijā stāsta AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils. Atbilstoši kompānijas "Lursoft" datiem "Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vērtīgākajiem uzņēmumiem apstrādes rūpniecībā Latvijā.

Kas ir bijis pamatā tam, lai jūsu vadītā kompānija kļūtu par vienu no vadošajiem pārtikas pārstrādātājiem, iekarojot vietu arī starp visvairāk novērtētajiem Latvijas uzņēmumiem?

Tas ir vairāku faktoru kopums, bet noteikti jāmin, ka atslēgas faktors tam visam ir mūsu veiktās investīcijas beidzamajos 10 gados, kuras mums ļāvušas attīstīties. Ja salīdzinām "Dobeles dzirnavnieku" situācijā, kādā tas bija pirms 11–12 gadiem, kad šeit bija trīs ražotnes, un šodienu, jāteic, nu jau esam izauguši līdz desmit ražotnēm. Pavisam noteikti produktu portfeļa attīstība, veidojot jaunas ražotnes, ir bijis pareizs lēmums.